1,3 млн. лева е трябвало община Благоевград да плати за изборната

...
1,3 млн. лева е трябвало община Благоевград да плати за изборната
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Цялата финансова дупка доближава 51 млн. лева - говорим за катастрофа

1,3 млн. лв. е трябвало община Благоевград да заплати за изборната администрация, само че се оказва, че парите ги няма, сподели в предаването „ Тази събота и неделя “ кметът на Благоевград.

„ Направиха се големи разноски през тази година, само че не се усъвършенства живота на жителите. Оказа се, че парите за изборите, които са целеви средства от страната, ги няма. Трябваше да ги платим от настоящите приходи на общината. 1,3 млн. лв. е най-малкото нещо. Цялата финансова дупка приближава 51 млн. лв.. Говорим за финансова злополука. Това е два пъти от личните доходи на общината за една година “, добави той.

„ Трябва да забележим какви са запасите и по какъв начин могат се усъвършенстват разноските на администрацията, предприятията и сдруженията. Не ми се желае да теглим заем и да повишение налозите, само че това за момента ми наподобява неизбежно “, акцентира кметът на Благоевград.

„ Заварихме тежко финансово положение и би трябвало дисциплинирано да се оправим с него “, добави той.

„ Вече имахме две съвещания на общинския съвет. Начинът да се работи с общинския съвет е да има неприкритост. Давам цялата информация на съветниците, с цел да могат те да вземат решения. Общинският съвет взима решенията за политиките, които кметът желае да прокара. Правя много срещи с общинските съветници. От идната седмица стартират работа и комисиите. Ще се постарая да вземам участие в съвещанията им “, изясни.

Общината е изпратила планове за финансиране за близо 50 млн. лв.. Те касаят 22 улици, паркове, междублокови пространства, планиране на нови улични артерии и многоетажен паркинг.

„ Най-спешната задача е да подготвим бюджета за другата година и да създадем новата конструкция на общината, която да разреши оптимално работеща общинска администрация, с цел да се усъвършенстват разноските. Ще има преобразувания в общинските предприятия и сдружения, с цел да не бъдат средства за източване на общинския бюджет. Това е огромната задача пред нас “, допълни .

„ Веднага след клетвата Неврокопският митрополит Серафим ми подари особено издание на Библията. Тя е първото нещо, което занесох в кабинета си, с цел да ми припомня, че човек първо би трябвало да изисква от себе си преди да изисква от останалите “, уточни той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР